Příznaky závislosti na mobilu

S dobou jdou i trendy, momentálně je snad největším trendem mobilní telefon, no řekněte, kdo ho v dnešní době nemá? Jdete po městě, většina lidí kouká do mobilu a pomalu ani nevnímá cestu, pokud sami neuhnete, klidně do Vás i bezhlavě narazí. Je pár situací, kterých když si všimnete, je čas říct si stop a vzpamatovat se.
používání smartphonu

1) Představte si situaci, když jdete například s Vaší partnerkou nebo kamarádem na oběd, zamyslete se, dokážete se plně soustředit na rozhovor s protějškem či na jídlo? Nebo máte stálé nutkání sledovat, co je děje na Vašem mobilu, jestli Vám náhodou někdo nenapsal? Je to takovým slabým signálem pro to, začít si uvědomovat, že byste možná měli začít přemýšlet a udělat změnu.

2) Večer jste si zapomněli dát telefon na nabíječku, ráno se probudíte a Vaše zařízení ukazuje méně než půlku plnosti baterie? Jste z toho ve stresu a bojíte se, aby se Vám během dne nevybil? A co když baterie hlásí „velmi slabá baterie“? Pokud skoro chystáte záchvaty paniky, že Vašeho „parťáka“ nebudete moci nějakou dobu používat a zkontrolovat sociální sítě. Měli byste vážně uvažovat nad změnou a zamyslet se, jestli nemáte nějaký problém.

3) Vaši přátelé pořádají zase nějakou akci, jste taky zvaní, ale raději zůstanete doma, se svým mobilním zařízením v ruce a koukat na seriály, aby Vám náhodou neuteklo něco, co se právě odehrálo na sociální síti. Pokud Váš mobil upřednostňujete už i před Vašimi nejbližšími, mohlo by Vám to naznačit, že už se jedná o docela závažný problém.
mobil v ruce
4) Znáte ten pocit, když si sáhnete například do kapsy od kalhot a Váš telefon není na tom místě, kde obvykle bývá? Zamrazí Vás, začnete panikařit? V tento moment je potřeba si uvědomit, jestli je to z důvodu možné ztráty věci, která nebyla úplně zadarmo, či ze ztráty věci, bez které nemůžete žít a představy, že ji teď nějaký čas nebudete mít na blízku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup